[Graphics-net] Fw: [Colloquium] Omilia Panagiotis Papadakis,
Tetarti 21/2, 14:00 Aithousa Dialekseon
Ioannis Pratikakis
ipratika at iit.demokritos.gr
Thu Feb 15 18:03:26 EET 2007
----- Original Message -----
From: colloquium at iit.demokritos.gr
To: lectures list
Sent: Thursday, February 15, 2007 1:22 PM
Subject: [Colloquium] Omilia Panagiotis Papadakis, Tetarti 21/2,14:00 Aithousa Dialekseon
Η επόμενη προγραμματισμένη ομιλία θα δωθεί από τον Παναγιώτη Παπαδάκη του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Ευφυίας του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".
Η ομιλία θα γίνει την Τετάρτη 21/2 στις 14.00 στην αίθουσα ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Πληροφορίες για την ομιλία ακολουθούν στο τέλος του μηνύματος και στο γνωστό site:
http://www.iit.demokritos.gr/IIT_SS/en/index.html
Ευχές,
Η Οργανωτική Επιτροπή
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομιλητής
========
Παναγιώτης Παπαδάκης
Εργ. Υπολογιστικής Ευφυίας, Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος".
E-mail: ppapadak at iit.demokritos.gr
Τίτλος Ομιλίας
==============
Ανάκτηση 3Δ Μοντέλων βάσει Περιεχομένου: Μια Υβριδική Προσέγγιση
Περίληψη Ομιλίας
================
Η πρόοδος της τεχνολογίας σάρωσης 3Δ αντικειμένων σε συνδυασμό με την ευκολία επεξεργασίας που παρέχουν τα σύγχρονα εργαλεία λογισμικού έχουν ως αποτέλεσμα την ταχεία αύξηση του αριθμού των 3Δ μοντέλων, το οποίο δημιουργεί την ανάγκη ανάπτυξης αποτελεσματικών μεθόδων για την ανάκτηση 3Δ μοντέλων βάσει περιεχομένου. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί μια υβριδική μέθοδος που βασίζεται στην αναπαράσταση κάθε μοντέλου από ένα διάνυσμα χαρακτηριστικών, τα οποία εξάγονται από το 3Δ σχήμα και από τις 2Δ προβολές του μοντέλου. Η εξαγωγή των χαρακτηριστικών γίνεται αφού προηγηθεί η κανονικοποίηση της θέσης του μοντέλου χρησιμοποιώντας δύο εναλλακτικές μεθόδους, τη CPCA και NPCA. Στη συνέχεια, τα 3Δ χαρακτηριστικά υπολογίζονται εφαρμόζοντας το μετασχηματισμό σφαιρικών αρμονικών σε μια σφαιρική αναπαράσταση του μοντέλου ενώ τα 2Δ χαρακτηριστικά από την εφαρμογή του 2Δ μετασχηματισμού Fourier σε ένα σύνολο αντιπροσωπευτικών καταχωρητών βάθους. Στο τελικό στάδιο, γίνεται συμπίεση του υβριδικού διανύσματος χαρακτηριστικών με βαθμωτή κβάντιση και κωδικοποίηση Huffman. Η παρουσίαση
ολοκληρώνεται με επίδειξη χρήσης του αλγορίθμου μέσω της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης 3Δ μοντέλων του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Ευφυίας, CIL3D.
Βιογραφία Ομιλητή
=================
Ο Παπαδάκης Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και από το Δεκέμβριο του 2005 έως σήμερα εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στον τομέα της ανάκτησης 3Δ μοντέλων βάσει σχήματος λαμβάνοντας υπόψη την ανατροφοδότηση του χρήστη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αναγνώριση προτύπων σε 3Δ μοντέλα, γραφικά υπολογιστών και τεχνητή νοημοσύνη.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://zeus.iit.demokritos.gr/pipermail/graphics-net/attachments/20070215/a5de564f/attachment-0001.html
More information about the Graphics-net
mailing list